Spectacol de gheață

Data publicării:
frumusete de gheata

Temperaturile din ultimele zile au facut ca apa să înghețe și să formeze o perdea din sloiuri uriașe de gheață. Spectacolul naturii a atras și turiștii, care se opresc fie și pentru câteva minute ca să admire căderea de apă. Turiștii care trec prin Caraș Severin și ajung pe drumul național ce duce spre localitatea Bozovici pot face, chiar și pe timp de iarnă, un popas la cascada Bigar. După ninsoarea din ultimele zile, cascada oferă un peisaj de poveste.

„Temperaturile scăzute au dat o noua înfățișare Cascadei Bigăr. Apa curgatoare s-a transformat pe alocuri în sloiuri uriașe de gheață, care au format, am putea spune, o îmbrcăminte de iarnă pentru obiectivul turistic” - Raluca Popa, reporter Digi24 Timișoara.

Acest grup de turiști din Constanța a venit special pentru a admira cascada de pe Valea Minișului. Deși au bătut cale lungă, drumeții susțin că obiectivul merită văzut  mai ales iarna.

„N-am mai fost. Suntem de la Constanța și am venit să vedem și noi. Frumos, foarte frumos. De-aia am și venit să o vedem”, spune o turistă.

„E o mare diferență. Aici este ceva fantastic, în imagini este deosebit de atractiv, dar atunci când ajungi la locul faptei este ca întro adevarată poveste”, spune o alta.

„De la mare am venit la munte. Diferită față de cum e pe internet. E mai frumos în realitate. Cu stratul de zăpadă arată mai frumos, așa cu alb peste ea”, povestește un tânăr.

Localnicii susțin că de când cascada a fost laudată inclusiv în presa internațională, tot mai mulți turiști, din toate colțurile țării, se opresc să o admire. 

„Da, acum a început de cand au dat la televizor așa ceva, că vin de la București. Am vazut și o mireasă aici, a venit. [Au facut o ședință foto?] Da, da”, spune un localnic.

Cascada Bigăr se află în Munţii Aninei, şi este situată exact pe Paralela 45. Obiectivul a fost nominalizat de publicația online  The World Geography drept cea mai spectaculoasă cascadă din lume.

Reporter: Raluca Popa

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri