Spectacol în aer cu motoparapantele. 15 piloți din România s-au întrecut în slalomuri și precizia aterizării

Data publicării:
motoparapante

Liberi ca părările cerului. Așa se simt piloții care zboară cu motoparapantele de fiecare dată când sunt în aer. Alin Simiuc practică acest sport de aproximativ an și se poate lăuda că a realizat deja douăsprezece zboruri.

”Libertate. Libertate și peisaj. De anul trecut fac acest sport, am revenit după o perioadă de pauză și îmi place adrenalina”, explică Alin Simiuc, pilot.

Piloții înscriși în concurs au avut de trecut prin mai multe probe, cu grad de dificultate diferit. Dacă profesioniștii au făcut slalomuri în aer, cei aflați la început s-au înscris la probele axate pe precizia aterizării.

”Primul concurs. Zborul...nu-i știu numărul. La trike o să avem doar o probă, cu aterizare la punct fix”, precizează Bogdan Lupulescu, pilot.
- Ce v-a determinat să începeți acest sport? ”Plăcerea de a zbura”, - Este un sport costisitor? ”Foarte. Costă echipamentul foarte scump”, răspunde Sorin Lupulescu - pilot.

Mai exact, un astfel aparat de zbor poate costa între 3.000 și 5.000 de euro, însă consumul de combustibil nu este foarte mare, de doi sau trei litri pentru un zbor. Astfel, zborul cu motoparapanta devine tot mai popular în România.

”Sportul acesta a început în România în urmă cu zece ani și a prins o amploare deosebită. Este sigur, aparatele sunt ușor de întreținut, se învață relativ repede zborul cu paramotorul”, ne-a declarat Ionuț Riteș, organizator.

Competiția „Timişoara Paramotor Open 2015" a ajuns la a cincea ediție. La eveniment au participat piloți cu vârste între 12 și 60 de ani din Timișoara, dar și din București, Sibiu sau Brașov.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri