Spitalele din Timişoara, la mila străinilor. Au ajuns ca în anii '90, când supraviețuiau din donații

Data publicării:
spitale 0



Donația pentru Spitalul Județean, în valoare de 15.000 de euro, constă din soluții perfuzabile și materiale sanitare pentru Clinica de Anestezie Terapie Intensivă, cât și 5 paturi medicale cu acționare electrică pentru Clinica de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice.

Pentru Spitalul CFR, donația este în voloare de 50.000 de euro și constă din 30 de paturi cu saltele, suporturi pentru perfuzii, mese pentru servit masa la patul bolnavului, fotolii rulante, scaune cu rotile, instrumentar medical, kituri de unică folosință pentru pansament etc.

Mobilierul și echipamentele nu sunt noi, dar pentru spitalele din Timişoara sunt ca o mină de aur, având în vedere faptul că aici nu s-au mai făcut investiţii din fonduri publice de mai bine de 10 ani.

Nu de puţine ori banii din bugetele spitalelor nu ajung nici macar pentru achizitionarea medicamentelor necesare pacienţilor. De aceea numai prin donaţii, aparatura şi mobilierul vechi de zeci de ani mai sunt schimbate.

Asociaţia care trimite periodic ajutoare la Spitalul CF şi la Spitalul Judeţean din Timişoara sprijină în general unităţile medicale din ţările sărace din Europa de Est, Asia şi Africa.

Reporter: Maria Rohnean
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri