Spitalele timișorene... aproape pregătite de sărbători

Data publicării:
spital prima

La Spitalul Judeţean din Timişoara produsele necesare pacienţilor internaţi în perioada sărbătorilor de iarnă au fost comandate, dar încă nu au ajuns în stocul unităţii.

”Au fost stabilite gărzile pentru perioada 24 decembrie 2013 - 6 ianuarie 2014, iar în aceste zile urmează să mai intre în magazia spitalului alte materiale sanitare şi de dezinfecţie pentru a completa stocul din această perioadă”, ne spune Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Şi la Spitalul Municipal mai sunt probleme cu achiziţiile. ”Sunt probleme mai ales ca urmare a unor medicamente care nu au fost incluse în procedurile spitalului, însă vorbim de medicamente de nişă şi fără un preţ de cost foarte ridicat. Oricum există şi procedura de decontare a cheltuielilor făcute de pacient şi, în general se ştie, Spitalul Municipal a apelat foarte rar la resursele bolnavilor care i se adresează”, afirmă Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal din Timişoara.

Probleme asemănătoare sunt şi la celelelate spitale din Timișoara, însă medicii spun că se vor rezolva. Controalele efectuate săptămâna trecută de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au vizat stocurile de medicamente şi materiale sanitare, asigurarea liniilor de gardă, dar şi funcţionarea echipamentelor pentru situaţiile de urgenţă. Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice, joi, de către ministrul secretar de stat Raed Arafat.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri