Spitalul Judeţean Timişoara, aproape de o finanţare importantă

Data publicării:
n0630 20spitalul 20judetean 20aproape 20de 20o 20finantare 20importanta 20090113-42718

Spitalul Judeţean din Timişoara mai are de îndeplinit câteva criterii foarte importante. În primul rând, trebuie pus în funcţiune angiograful, un aparat necesar investigaţiilor cardiologice. Acesta a fost achiziţionat în urmă cu mai bine de 1 an şi a costat peste 2 milioane de lei.

În al doilea rând, serviciile de radiologie oferite de cea mai mare unitate sanitară din vestul ţării trebuie să devină gratuite. În mai puţin de o lună şi jumătate va fi încheiat un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Criteriile pentru păstrarea categoriei I mai împuneau şi încheierea unor contracte cu alte unităţi din oraş, pentru asigurarea unor servicii medicale pe care nu puteau să le ofere. În acest sens, Spitalul Judeţean a încheiat deja contracte pentru servicii de chirurgie pediatrică şi chirurgie cardiovasculară. Finanţarea de la Ministerul Sănăţaţii este foarte importantă

Unităţile sanitare deja clasificate în categorii superioare, cum e si cazul Judeţeanului, cu plan de conformare , îşi pot rezolva problemele până la sfârşitul lunii februarie. Altfel, riscă să treacă într-o categorie inferioară, prin urmare să piardă finanţarea primită de la minister.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri