Sprijin pentru reintegrarea în societate a 20 de familii de romi. Le vom căuta de lucru, promit autoritățile timișene

Data publicării:
romi FB-1

Zeci de romi plecați din Timiş în Franța au fost repatriați anul trecut. Mai multe familii din localități precum Șag sau Uliuc și-au făcut un rost în țară, și-au cumpărat animale și și-au construit case.

 

”Cred că este mult pentru un proiect-pilot, este foarte puțin pentru comunitatea care așteaptă să fie îngrijită, dar nu este imposibil să fie deschizător de drumuri. Noi, în total, am îngrijit 62 de familii din județele Timiș, Dolj și Alba”, ne-a declarat Mariana Petersel, președintele Asociației ”Generație Tânără”.

Acum, încă 20 de familii vor fi selectate pentru a fi repatriate și mai apoi integrate în societate.

 

”Le vom căuta de lucru, vom încerca să vedem cum îi putem integra din punct de vedere educațional, sanitar, social, în general. Autoritățile franceze au obligația de a identifica aceste familii care doresc să vină înapoi în România”, afirmă Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș.

 

”Ideea este să li se găsească un loc de muncă, o locuință, și să-i determinăm cu aceste condiții să rămână aici”, sunt cuvintele lui Alain Jeannot, vicepreședinte al Departamentului Rhone. ”Ceea ce facem noi nu diferă mult de alte programe. Prin proiectul nostru, noi investim bani. Anual, șase milioane de euro sunt investite pentru reintegrarea romilor”, adaugă și Yannick Imbert, directorul Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri