Stadionul CFR din Timişoara, gaură neagră în bugetul companiei

Data publicării:
stadion prima

Stadionul CFR din Timişoara este o gaură neagră în bugetul companiei. Taxele şi impozitele pentru el se ridică la 12.000 de lei anual, în condiţiile în care nu a mai fost folosit de ani buni şi nici nu poate fi folosit. Gazonul şi tabela de marcaj trebuie înlocuite, tribunele reconstruite, iar vestiarele și celelalte construcții au nevoie și ele urgentă de modernizare.

Oamenii din zonă își amintesc cu nostalgie de vremurile când weekend de weekend mergeau pe stadion și își susțineau echipa favorită: ”Toţi care erau, bineînţeles, amatori de aşa ceva, aveau unde să meargă, să se destindă, când erau competiţii de fotbal. Era bine pentru toţi”, ”E paragină. Jucăm aici fotbal. Incredibil cum arată.
Aici am crescut. Cum să nu-mi pară rău? Mi se rupe inima”.

Regionala CFR Timişoara a organizat până acum patru licitaţii pentru a-l închiria. Nimeni nu a fost însă interesat chiar dacă preţul este de doar 13.000 de lei pe lună.

”Noi nu avem cum să scădem preţurile. Durata de închiriere este de 5 ani de zile. Deci în cei 5 ani se pot face, zic eu, nişte lucrări care să poată fi amortizate în această perioadă”, precizează Ovidiu Avrămuț, șeful Biroului Patrimoniu CFR Timișoara.

”În cazul acestui stadion ceea ce este întradevăr valoros este terenul de sub el, nu neaparat stadionul în sine”, afirmă Daniel Crainic, reprezentant portal imobliare. Un investitor care vrea să investească într-un proiect imobiliar din zona comercială, office sau chiar rezidenţială caută o locaţie foarte bună”.

Aceeași situație o întâlnim și la Arad. CFR Timișoara încearcă să închirieze terenuri și în Arad. Deocamdată tot fără succes însă. De exemplu, licitația pentru închirierea unui spațiu de 10mp din stația Aradul Nou, pe care urmeză să fie amplasat un chioșc mobil de minuturi și răcoritoare, începe de la 40 de lei pe metru pătrat.

La ultima licitație, CFR Timișoara a dorit să închirieze peste 140 de terenuri sau construcţii. Dar cele mai multe sunt vechi și necesită modernizări.

Reporteri: Caterina Ledrer, Dan Codre
Operatori: Dan Şoşdean, Cristi Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri