Start în noul an universitar la Timișoara, un nou început pentru mii de studenți de la USAMVB și UVT

Data publicării:
universitati prima

Încă dinainte de ora 9, studenții cu ani de facultate în spate, dar mai cu seamă bobocii au ajuns la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

USABT 01
USABT 01


Anul acesta, aproape 2.000 de absolvenți de liceu devin studenți cu acte în regulă și se alătură celor aproape 8.000 de cursanți de la USAMVB. Mulți studenți nu sunt timișoreni: Hunedoara sau Caraș-Severin sunt numai două din județele de unde vin anul acesta bobocii.

Lucrările din intersecția Michelangelo au blocat accesul dinspre Complexul Studențesc spre Universitatea de Vest, așa că cei mai mulți care au venit cu mașina la școală au fost nevoiți să ocolească. Ploaia a făcut și mai dificil traficul, așa că șoferii și-au petrecut de două ori mai mult timp la volan, încercând să răzbată cât mai aproape de universitate.

 

La Universitatea de Vest din Timișoara învață anul acesta 20.000 de studenți, dintre care 6.000 sunt boboci. Cu planuri mari și așteptări și mai mari, tinerii au venit cu părinții și bunicii la ceremonia de deschidere de la ora 10. Fiecare boboc a primit harta orașului și un ghid al studentului, cu toate informațiile necesare despre UVT.

USABT 01
USABT 01


În total, în capitala Banatului, în cele patru universități, învață aproape 50.000 de tineri.

Reporter Sorina Covlea
Operator Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri