Ștefan Sandu, PDL, proiect de milioane de euro: vrem închiderea traficului în fata Catedralei și lărgirea Begăi!

Data publicării:
plan catedrala



Proiectul presupune închiderea circulației în fața catedralei și Primăriei, lungirea zonei pietonale, de la Operă până la canalul Bega. Traficul ar urma să fie deviat prin spatele Catedralei, de-a lungul malului - ar urma să apară o nouă stradă - și ar urma să fie create multe locuri de parcare și spații verzi. Chiar și tramvaiul ar putea fi deviat.

Proiectul ar putea costa patru-cinci milioane de euro

Este un proiect care ar putea costa patru-cinci milioane de euro, care ar putea fi plătit cu bani din bugetul local și gestionat de municipalitate, susține reprezentantul PDL.

”În prima fază, discutăm cu Mitropolia Banatului pentru zona din jurul catedralei, apoi vom prezenta proectul executivului și după aceea conducerii Primăriei Timișoara”, anunță reprezentantul PDL.

Proiectul ar putea fi realizabil, dacă ar fi aprobat, în doi ani

Ștefan Sandu admite însă că proiectul poate fi îmbunătățit. ”Ideea proiectului a venit în urmă cu un an, am lucrat cu arhitectul Pop Ionel! Nu este o variantă finală, e un concept, lăsăm și urbaniștii și peisagiștii să se pronunțe, să vină cu idei, proiectul va duce la schimbarea de imagine a orașului”, susține Ștefan Sandu.

”În total, ar putea obține 600, 700 locuri de parcare. E vorba despre spații care acum sunt destinate traficului. Proiectul ar fi realizabil in doi ani”, adaugă Ștefan Sandu.

Redactor: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri