Sterilizare gratuită pentru animale 

Data publicării:
campanie sterilizare

Costurile campaniei sunt suportate din sponsorizări strânse de Asociaţia Pethope de-a lungul timpului precum şi de o organizatie pentru protecţia animalelor din Elveţia. Volunatarii de la Pethope sunt hotărâți să reducă înmulţirea animalelor fără stăpân din Timişoara. Sterilizarea este cea mai bună şi simplă metodă, cred şi timişorenii.

Am venit cu pisicuţa mea, Chuky, pe care am găsit-o în jurul bloclului. Şi am auzit de programul acesta de sterilizare”, povestește o timișoreancă.

Pentru a fi sterilizarte animalele trebuie să ajungă la cabinetul veterinar inclus în proiect. Aici, un medic se va ocupa de fiecare patruped  în parte. Campania de sterilizări gratuite nu se adresează doar  proprietarilor de animale de companie. Voluntarii fac apel la toţi timişorenii să vină la castrat cu animalele din jurul blocurilor sau a firmelor.

„Vrem să îi încurajăm firmele să îşi asume responsabilitatea pentru câinii de la firmă. Chiar a venit un domn cu 4 câini şi doreşte să îşi asume responsabilitatea. 4 căţele însemană enorm de mulţi pui pe stradă în minus”, spune Noemi Kiss, medic veterinar.

Potrivit ultimelor statistici ale autorităţilor din Timişoara, pe străzile oraşului trăiesc aproximativ 4.500 de animale fără stăpân. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri