Stoia: Robu se comportă ca Berlusconi pe bani publici. Viceprimarul Timișoarei răspunde punctual unor acuzații ale edilului-șef

Data publicării:
Robu Stoia

Robu: în afară de îndepărtarea aparatelor de aer condiționat, Stoia nu a făcut nimic bun.  Replica viceprimarului

”În urma somațiilor și notificărilor trimise, la 300 de clădiri - majoritatea monumente istorice sau clădiri din zona de protecție a acestora - au început reparații la acoperișuri, jgheaburi și burlane, amenajări care vor stopa deteriorarea clădirilor peste iarnă. La 11 clădiri a început refacerea fațadelor. Preocuparea mea pentru respectarea patrimoniului istoric al orașului înseamnă mai mult decât eliberarea clădirilor de aparate de aer condiționat, însemnă punerea în aplicare a unei legi care poate să stopeze degradarea celui mai de preț bun pe care îl are acest oraș”, explică Traian Stoia, după ce Nicolae Robu îl acuzase că ”În afară de îndepărtarea de pe fațadele unor clădiri istorice a unui număr important de climatizoare, nu a făcut nimic bun de când este viceprimar”.

Ceartă pe scăderea veniturilor Primăriei: cine este ineficient?

Domnul primar s-a făcut singur ineficient pentru că a uitat că biroul de încasare venituri este în subordinea Direcției Fiscale, aflate sub directa sa coordonare. Sunt acuzat de scăderea veniturilor municipalității, dar îi amintesc domnului primar că, la venirea în primărie, i-am cerut schimbarea șefului serviciului de încasare venituri pentru nerecuperarea datoriilor firmelor care au administrat două cimitire și care au de dat la primărie peste 1 milion de euro. Inclusiv în ieșirile mele publice am susținut de fiecare dată că respectivul serviciu este ineficient și trebuie desființat, lucru care nu s-a întâmplat pentru că decizia aparținea primarului Nicolae Robu și nu mie”, precizează Traian Stoia, după ce edilul șef afirmase: ”Ce a mai reusit dl. Stoia să facă a fost să scadă veniturile primăriei din chirii și concesiuni”.

Robu și Stoia susțin, fiecare, că stau departe de domeniul imobiliar și retrocedări

”Dl. Stoia afirmă că eu aș fi sub influența unor afaceriști din imobiliare. O afirm răspicat: Nu am avut, nu am și nu intră în orizontul meu de intenții nici cea mai mică implicare în domeniul imobiliar! Dl. Stoia și-a făcut, însă, frumoasa avere tocmai în acest domeniu!”, afirma Robu. Stoia îi răspunde: ”Nici eu, nici familia mea, nu am beneficiat de retrocedări și nu am cumpărat nici un imobil de la Primăria Timișoara, niciodată! Toți banii pe care i-am câștigat au fost din dividente rezultate dintr-un management eficient la societatea la care sunt acționar. Spre deosebire de "managementul eficient " care aduce pierderi însemnate la societățile primăriei pe care dl. Robu înțelege să-l încurajeze cu bani direcționați din bugetul local și din buzunarul timișorenilor. Îl somez public pe domnul primar să se debaraseze de cei implicați direct sau prin familiile lor în retrocedări sau în cumpărarea unor clădiri de la primărie și, de asemenea, să publice pe site-ul primăriei lista cu casele naționalizate și lista cu cele restituite”.

Fiecare afirmă că a cerut anchete pe tranzacțiile suspecte

Eu cer să se investigheze toate tranzactiile imobiliare suspecte cu terenuri și clădiri foste ale statului sau municipalității, de la Revoluție până în prezent, ale tuturor clanurilor, nu numai ale celor de rromi”, susține primarul Nicolae Robu. ”Referitor la anchete, afirm cu maximă responsabilitate că majoritatea au pornit ca urmare a insistenței mele, a faptului că am cerut tuturor instituțiilor abilitate să se implice în demascarea celor care au deposedat prin falsuri și abuzuri patrimoniul Timișoarei. Spre deosebire de dl. Robu, care a refuzat să facă plângere penală în cazuri flagrante de prejudiciere a averii publice, eu am avut curajul necesar să denunț inexistența liftului de la Direcția Fiscală și cele 27 de miliarde plătite în plus la Liceul de Arte Plastice”, este replica viceprimarului Traian Stoia.

Și Robu, și Stoia susțin că ceea ce fac este pentru Timișoara, pentru timișoreni, pentru binele orașului

”Eu știu că am și voi avea sprijinul timișorenilor, inclusiv al simpatizantilor și membrilor PSD, pe care îi respect neștirbit, pentru că tot ce fac - inclusiv lupta pe care mă vad nevoit să o duc - este pentru Timișoara și pentru timișorenii pe care nu-i voi dezamăgi niciodată”, își încheiase Robu, vineri, comunicatul său. ”Îl asigur pe domnul primar, care a ieșit public împotriva mea și a demonstrat că nu are respect pentru alianța care ne-a mandatat pentru a lucra împreună pentru binele orașului, ca o să continui să-i răspund până când domnia sa va considera că este cazul să discutăm ca de la bărbat la bărbat”, i-a răspuns, duminică, Traian Stoia.

CITEȘTE ȘI:

Robu îi răspunde lui Stoia: a luat măsuri pentru care noi am ajuns să pierdem în instanţă, face parte dintr-un cerc foarte interesat să nu fiu primar

Traian Stoia, dezvăluiri despre războiul cu Nicolae Robu: primarul Timișoarei e supus la presiuni din partea mafiei imobiliare. Viceprimarul anunță: nu-mi dau demisia!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri