Stradă ca în Evul Mediu, la Timișoara

Data publicării:
strada ev mediu

Oamenii au trimis sesizări la Primăria Timișoara, însă până acum în zadar. Autoritățile locale nu au trimis niciun răspuns.

Aşa arată strada Intrarea Plantelor de fiecare când plouă. Cel mai greu este pentru locuitorii din zonă care trebuie să facă slalom printre bălţi, să calce pe puţinele petece de asfat sau să meargă pe marginea drumului, prin noroi” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Oamenii spun că strada nu a fost asfaltată de zeci de ani. Anul trecut locuitorii au crezut că, în sfârșit, vor scăpa de chin, când pe o portiune de 300 de metri s-a introdus sistemul  de canalizare. Sperau ca după finalizarea lucrărilor, strada lor să fie refăcută. Nu s-a întâmplat asta.

„E o adevărată aventură... de 35 de ani stau aici, nimic nu s-a schimbat”, spune o locuitoare din zonă.

„Eu mai terc, dar să aduci copiii la parc sau la grădiniţă... ţi-e scârbă”, povestește o altă localnică.

„Foarte rău. Eu aşa o ştiu de 30 de ani. Am zis că mă duc personal la Primărie. Chiar dacă încasează şi de la noi, să contribuim şi noi, dar să facă ceva”, spune un alt locatar.

„Am avut lucrări de investiţii, sistem de canalizare pe Intrarea Plantelor, dar pe porţiunea pe care au fost lucrările am refăcut tot. Lucrarea a fost recepţionată anul trecut”, explică Loredana Leordean, purtătorul de cuvânt al Aquatim.

Rămâne insa 90% din stradă nereparată. Reabilitarea cade astfel în sarcina Primăriei Timişoara.

„Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Timişoara, strada Intrarea Plantelor ar putea fi asfaltată în această primăvară pe programul anual de investiţii. Cu toate acestea nimeni din cadrul conducerii instituţiei nu a dorit să stea de vorbă cu noi” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Reparaţiile le va realiza firma de construcţii din subordinea Primăriei Timişoara, iar costurile vor fi acoperite de bugetul local. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri