Studenți pentru două săptămâni. 190 de elevi, la West Summer University din Timișoara

Data publicării:
university

În urma acestui proiect, elevii își pot alege facultatea și domeniul în care se vor specializa pe viitor. Este și cazul Daianei, născută în județul Neamț, în prezent elevă la Roma. Tânăra vrea acum să experimenteze viața de student din România. Pe lista domeniilor vizate de ea este și Dreptul.

”Am venit aici să văd dacă sunt în stare să mă adaptez acolo unde mi-a rămas inima și sper să mă întorc în România. Dacă nu la facultate, va fi la sfârșitul facultății, pentru că vreau să mă întorc acasă”, afirmă Daiana Cibi, elevă.

Tinerii s-au putut înscrie la toate cele 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Ei merg la cursuri, locuiesc la cămin, pot să socializeze și să se distreze.

- Cum e viața de student? ”Interesantă, o experiență nouă”, - De ce e interesantă? ”Pentru că cunoști oameni noi, vezi cursurile, cam ce o să înveți la facultate”,
- Ai decis la ce facultate vei merge? ”Nu știu, dar cursul de azi a fost foarte interesant și cred că pe Informatică”,
”Anul trecut, ca participant, a fost o experiență foarte bună și de aceea am revenit și anul ăsta ca voluntar. E o responsabilitate în plus, dar e într-adevăr cea mai tare vară”.

Mai mulți profesori fac voluntariat în cadrul proiectului. Au preferat ca, în loc de concediu, să le predea elevilor de clasa a XI-a. ”Având în vedere că sunt copii de liceu care au de gând să dea la Drept mi s-a părut important să le fac o prezentare generală a ceea ce înseamnă medicina legală”, ne-a declarat Veronica Ciocan, profesor și medic legist.

West Summer University se află la ediția a V-a, iar de la un an la altul numărul participanților a crescut. ”Noi le oferim consiliere, pot să vorbească și cu alți studenți din domeniile respective. Le dăm tot felul de materiale ale universității, cum ar fi flyere și așa mai departe”, spune Larisa Dumitroaea, organizator.

Până săptămâna viitoare, când vor intra într-o sesiune simulată de examene, viitorii studenți vor avea parte și de activități care să le stimuleze creativitatea. Vor vizita orașul, vor lua parte la seri de film, de socializare. West Summer University a fost desemnat "Proiectul de voluntariat al anului 2014" în domeniul educației, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri