Studenții au două zile libere ca să voteze în localitatea de domiciliu

Data publicării:
vot

Măsura Guvernului este văzută cu ochi buni, în special de studenții care nu sunt din Timișoara: ”Eu nu sunt din Timișoara și mie mi-ar conveni. Chiar duminică seara am ajuns și am văzut coada. E doar o secție de vot pentru noi. Complexul e mare, mi se pare absurd să pună doar o secție”, ”E foarte bine, ar fi un lucru destul de bun”, - Tu te-ai duce acasă să votezi, dacă ai avea patru zile libere? ”Da, m-aș duce, dar stau departe, cred că tot aici am să votez”, ”E o măsură bună”, ”Da, sunt din Timișoara, dar probabil pentru cei care sunt în cazul acesta e o măsură foarte bună”.

În aceste condiții, conducerile universităților din capitala Banatului vor suspenda cursurile din zilele de 14 și 17 noiembrie. Trebuie însă să stabilească o modalitate de a recupera orele pierdute.

”Probabil că orele din cele două zile ar trebui recuperate, să vedem sub ce formă. Poate ne va spune Guvernul prin ce formă prin această ordonanță sa va lăsa la dispoziția universităților să hotărască în ce mod vor face recuperarea. Mi se pare foarte bună această măsură având în vede că scopul acestei măsuri este de a crește numărul participanților la vot sau de a posibilitatea studenților să voteze dacă aceștia îți doresc”, ne-a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

La Timișoara, în primul tur al alegerilor prezidențiale secția de votare din Complexul Studențesc a fost una dintre cele mai aglomerate. Mai mult, unii studenți au plecat acasă nemulțumiți că nu au mai reușit să voteze și chiar au protestat în fața ușii după ce secția s-a închis: ”Nu vorbește nimeni cu noi. Are rost să mai stăm?”, ”De la 21 fără 10 s-a pus cineva de la poliție în fața ușii și nu ne-a mai lăsat să intrăm, au intrat tot câte cinci și noi am stat afară să vedem dacă ne lasă să mai votăm. Și acum am aflat că nu ne lasă să intrăm să votăm”, ”Normal ar fi ca toți cei care au intrat după prima ușă să fie lăsați să voteze”.

Pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidențiale, 20 de tineri, studenți și turiști, nu au mai apucat să pună ștampila de vot, deși au ajuns cu 15 minute înainte de închiderea urnelor.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri