Studenții-cameleon, multifuncționali după facultate

Data publicării:
cameleon prima

O nouă specializare, o nouă şansă de a găsi un loc de muncă, îşi spun mulţi dintre studenţii din Timişoara: ”Contabilitate, chestii de genul. De ce? Pentru că nu îmi place la Litere și asta aș vrea să fac pe viitor. Atunci când ne înscriem la facultate nu știm cu exactitate cum este acolo și poate nu este ceea ce ne dorim să facem pe viitor și consider că astfel îți poate găsi un student drumul cât mai ușor”, ”Aș opta și pentru altceva pentru că sunt te părere că, cu cât mai multe specializări ai, cu atât îți găsești mai ușor un loc de muncă”, ”E foarte greu, așa că am de gând să mă reprientez. Spre ce ai vrea să te reorientezi? Spre o afacere personală cu mâncare”.

Bobocii Universităţii de Vest îşi pot alege, pentru anul II de facultate, un curs de Management sau, de ce nu, unul de Nutriție. Orice combinație este posibilă, susţin profesorii care vor preda materiile.

”Aceste discipline sunt pentru studenții care fac altceva în mod normal, deci noi fiind de la Facultatea de Chimie-Biologie-Geografie, disciplinele complementare sunt pentru cei de la Arte de la Sport sau din alte domenii”, afirmă Vasile Ostafe, profesor al Facultății de Chimie din cadrul UVT.

”Ne focalizăm în primul rând pe a le crea un set de abilități, deci materia va fi mult mai puțin stufoasă, să spunem așa. De exemplu, la cursul de Management de Proiect, vor învăța teoria de bază la Management de Proiect, respectiv Procesul Managementului de Proiect și vor simula scrierea unui proiect”, precizează Nicolae Bigu, profesor al Facultății de Economie din cadrul UVT.

Deși materia va fi adaptată în așa fel încât tinerii să rămână cu esențialul, odată aleasă disciplina e obligatorie, iar studenții vor fi nevoiți să susțină exemene la ea.

”Disciplinele acestea vor fi creditate cu câte două credite, am recomandat ca acestea să aibă minim o oră de curs și o oră de aplicație, dorim o compatibilizare la nivel de universitate și, da, fără aceste discipline studenții nu vor putea să absolve”, spune Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara

În total, studenții vor avea de ales din aproximativ 50 de discipline complementare. Iar în loc de un atestat, studiile se vor regăsi în foaia matricolă pe care după absolvire, studenții o primesc alături de diploma de licență.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri