Subsolurile a două spitale inundate... din greșeală

Data publicării:
icon subsoluri inundate spitale 150914


Avaria a survenit în această dimineaţă, când, la demisolul Spitalului de Boli Infecţioase se aflau medici, asistente şi pacienţi. Medicii au abandonat încăperile, dar şi aparatura existentă şi au trimis toţi pacienţii la etajul I pentru consultaţii. Cinci astfel de cabinete din ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Victor Babeş" au fost inundate, iar în acest moment se lucrează la drenarea apei. Asistentele au încercat să scoată apa din cabinete, pentru a salva aparatura, mobilierul, dar şi documentele medicale. Apa a pătruns şi în camera de arhivă a Spitalului „Victor Babeş" din Timişoara. Aici sunt toate documentele medicilor, dar şi istoricul medical al pacienţilor.

"Subsolul este inundat, subsolul spitalului, atât partea de depozitare, cât şi ambulatoriul de specialitate, motiv pentru care pacienţii nu pot fi consultaţi în ambulatoriu. În plus există riscul de-a se deteriora aparatura care este destul de scumpă şi valoroasă", a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara.

Pacienţii au fost, fie trimişi acasă, fie la cabinetul de consultaţii destinat urgenţelor. Între timp, angajaţii societăţii de apă şi canal au intervenit cu moto-pompe.

Conform unui comunicat Aquatim:
"Rețeaua de canalizare de pe str. Gheorghe Adam, care preia apa uzată de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș și Institutul de Boli Cardiovasculare, a fost avariată de o firmă de construcții, în timpul introducerii unui tub de protecție, prin tunelare, în zona intersecției străzilor Gheorghe Adam cu Lorena. Lucrările de reparații necesită devierea traficului auto și a circulației tramvaielor pe strada Gheorghe Adam, în ambele sensuri".

Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase va fi închis până la remedierea situaţiei.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri