Sari la conținut

Succes muncit pentru ICIM Arad

Universitatea Goldiş ICIM Arad a trecut aseară pe teren propriu de Universitatea Alba Iulia 67 – 49, într-un meci ce a contat pentru runda a opta – intermediară – a Ligii Naționale de baschet feminin.  După un adevărat concurs de ratări la care gazdele au participat cu toată echipa, la finalul primului sfert tabela arăta abia 11 la 8 pentru oaspete. Lipsa concentrării în fața panoului s-a resimțit și în sfertul doi, pe care gazdele l-au încheiat cu un avantaj de doar două puncte, astfel că la pauza mare tot oaspetele conduceau pe tabelă, 24-25.

„Nu a arătat atât de frumos în prima repriză. Mă bucur că nu suntem la patinaj artistic, aşadar nu avem note pentru frumuseţe. Mi-a plăcut când am jucat un baschet bun. Astăzi am jucat baschetul pe care am putut să-l jucăm, din cauza noastră, dar şi din cauza adversarilor, care au jucat foarte bine în apărare”, a explicat Jose Araujo, antrenorul gazdelor.

Lucrurile s-au așezat însă în ultimele două sferturi, când arădencele au apăsat pedala de accelerație și s-au distanțat decisiv, 21-7, respectiv 22-17. Monique Reid, cu 27 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare de la Arad, în timp ce de la Alba Iulia, Adrienne Nicole Webb a terminat partida cu 17 puncte.

„Am ştiut că o să nimerim aruncările. Oricând! În sfertul trei șiîn ultimul sfert asta am făcut, am intrat în meci şi am câştigat uşor în ultimele 20 de minute”, a spus și Brankica Hadzovic, jucătoare la Univ. Goldiş ICIM Arad.

„Arbitrii au semnalat foarte uşor fault. Chiar şi nişte atingeri uşoare de partea noastră au fost semnalate, imediat, ca fault. Însă de partea Aradului, nu”, a fost de părere Miroslav Popov, antrenorul celor de la Universitatea Alba Iulia.
 
ICIM Arad ocupă ultima treaptă a podiumului în Liga Națională și se pregătește pentru duelul de sâmbătă, de la Târgoviște, echipă care a învins, ieri, în ultimele secunde, pe BCM Danzio Timișoara, 67-65.
 
Reporter: Dan Codre
 
Operator: Cristian Kovacs
Pe aceeași temă