Sari la conținut

Suflu nou pe bancă și parchet

Deși s-au antrenat doar două zile sub comanda noului antrenor, Nenad Mandic, înaintea deplasării din Mureș, „leii” au cedat doar pe final, în primul joc oficial al noului an. Bănățenii au condus chiar și la 14 puncte în sfertul trei, dar au sfârșit prin a pierde în ultimele minute.

„N-am avut suficientă putere pentru a duce cele 40 de minute. Am jucat foarte bine 25-30 de minute, am condus la finele sfertului trei, am încercat să jucăm pe viteză, să facem rapid tranziția pe ofensivă, doar că nu e așa ușor”, a precizat Nenad Mandic, noul antrenor al BC SCM Timișoara.

Tehnicianul care l-a înlocuit pe Milorad Perovic i-a avut la dispoziție și pe cei trei noi jucători ai bănățenilor: bulgarul Veselin Veselinov, americanul Joshua Warren și sârbul Mladen Jeremic – care a și marcat 20 de puncte, la debut. Venit de la Vrșeț, Jeremic a vorbit despre nivelul pe care l-a regăsit în România.

„Este un nivel foarte ridicat, nu mă așteptam la asta. BC Mureș a arătat foarte bine, se bat pentru primul loc, așa că a fost un prim joc foarte dificil. Am avut o energie pozitivă, dorință mare de a câștiga, acestea au fost motivele pentru care am jucat așa de bine”, a povestit Mladen Jeremic.

Aflat la primul său contact cu baschetul european și ajuns în Banat din întrecerea japoneză, americanul Joshua Warren a povestit despre primul său contact cu baschetul românesc.

„A fost un prim contact puternic. Auzisem că va fi foarte dificil, iar când am ajuns la joc am văzut câțiva jucători solizi. Am fost surprins, mă așteptam să văd un nivel ridicat, așa cum mi se și spusese, de altfel. S-a alergat mult, non-stop”, a explicat și Joshua Warren.

Noul antrenor al „leilor” este conștient de situația actuală a echipei, dar speră ca gruparea sa să înceapă să lege victoriile.

„Le-am spus și băieților că în acest moment nu ne este foarte ușor. Trebuie să luăm totul pas cu pas și vom vedea unde ne vom clasa la final”, a concluzionat Mandic.

Timișorenii au la dispoziție mai mult de o săptămână pentru a se pregăti de o nouă deplasare dificilă, pe terenul celor de la UBT Cluj-Napoca, una dintre cele mai în formă echipe din Liga Națională, în acest moment.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Mihai Pop