Sufocați de noroi. După lucrările la canalizare, într-un cartier din Reşiţa se circulă foarte greu

Data publicării:
noroi prima

După ce au circulat săptămâni la rândul prin noroi, oamenii sunt disperaţi. Situaţia nu pare să aibă deocamdată o rezolvare: ”În loc să se îmbunătăţească condiţiile, să mai aducă nişte pietriş ca să nu fie atâta noroi în stradă, au spus că nu sunt bani pentru această lucrare suplimentară”, ”Ne luăm cizme de cauciuc, ca să ieşim 200 de metri până la principală, foarte prost, vine o salvare, n-a fost acces. Am înţeles că au băgat toate conductăraiele, şi-acum am înţeles că trebuie să spargă din nou să pună nu ştiu ce capace la bazinele de acumulare ale canalizărilor. Păi cum? Ne luăm întâi potcoave şi-apoi ne luăm caii?”, ”Lucrare de mântuială, dacă te iei de ei, spun că nu sunt vinovaţi, că alţii. Dar alţii ăia, de ce nu vin aici?”.

Lucrările au început la mijlocul lunii iulie, iar de atunci oamenii nu mai au linişte. Mai mult, din cauza utilajelor, locatarii s-au trezit cu crăpături în pereţii caselor: ”Au trecut cu mecanisme grele, totul s-a zgâlţâit, totul s-a crăpat. Este inadmisibil, că e casa pe colţ şi uitaţi”.

Explicaţia autorităţilor este simplă, constructorul a depăşit termenul de finalizare a lucrărilor pe anumite străzi, însă singura măsură luată, până acum, este înştiinţarea firmei responsabile. ”Pe parcurs s-au înregistrat întârzieri, din diverse cauze, n-au fost bine organizaţi, nu şi-au planificat bine timpul, astfel încât acum suntem în situaţia de-a avea oarecare întârzieri faţă de graficul de execuţie, pe care şi l-au făcut singuri. Astfel suntem în situaţia de-a pune penalizări la contract”, ne informează Dan Petrescu, directorul executiv al Societăţii de Apă şi Canal Reşiţa.

Constructorul a primit termen de finalizare a lucrărilor până la sfârşitul lunii. În caz contrar, va fi sancţionat. Aceeaşi firmă a mai primit o amendă, tot pentru întârzierea lucrărilor în altă zonă a oraşului, în valoare de 7.500 de lei. Valoarea totală a proiectului de refacere a reţelei de canalizare din Reşiţa este de 14 milioane de euro, din fonduri europene.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri