Sari la conținut

Supermarketurile, luate din nou cu asalt. Mulți timișoreni își refac proviziile după Revelion

Cu lista pregătită, sute de timișoreni au ieșit la cumpărături în a doua zi a anului nou. După festinul din ultimele zile, la mare căutare au fost legumele și fructele, dar şi alimentele mai uşor de digerat de organism: - Ce ai ales să cumperi astăzi? ”Pentru o supă. Are nevoie corpul. O supă, după atâta carne”, ”Fac niște aprovizionări, de acestea care mai trebuiesc în casă, în sensul produselor și de uz intern și niște produse alimentare. Legume, fructe”.

Iar petrecerea de Anul Nou pare să-i fi lăsat și fără băutură pe timișoreni: ”Două sticle de vin. Ne aprovizionăm, mai venim și mai târziu dacă mai trebuie”.

Reprezentații magazinelor spun că se așteaptau la valul mare de clienţi, tocmai de aceea au avut grijă să se aprovizioneze din timp. ”Ne-am aprovizionat magazinele, deoarece ne-am așteptat ca clienții să iasă după sărbători din casă. În general, se cumpără produsele perisabile. Fructele, legumele și mezelurile”, afirmă Cristina Ciuclea, reprezentanta unui magazin.

Și pentru că sărbătorile nu s-au terminat, gospodinele se pregătesc deja pentru zilele de Bobotează şi Sfântul Ion: ”Vreau să cumpăr niște verdețuri pentru piftii, cotoroage, cum se spune în Banat, să avem pregătite pentru Bobotează”.

De Anul Nou, supermarketurile au fost închise o singură zi, ieri, pe 1 ianuarie.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche