Surprize de la cei mari pentru cei mici

Data publicării:
suprize saracens


„[Ce ai primit?] Fulărel și... steag și tricou. [Îți place sportul?] Da! [Ce ai vrea să te faci când vei fi mare?] Fotbalist!”, spune unul dintre copii.

„E important să facem sport ca să fim sănăoși și că prin sport reușim să facem ce ne dorim”, spune o colegă de a sa.

„Locuiesc aici în Fabric și știu foarte bine situația. Ce se întâmplă și care sunt veniturile părinților. E un lucru foarte frumos și mă bucur că pot fi aici și mă văd pe mine acum mulți ani. Sper ca acești copii să nu abandoneze școala pentru că este cel mai important lucru”, povestește Eugen Căpățână, jucător la Timișoara Saracens.

„Am fost onorați să primim această invitație, să le oferim celor mici un pic de bucurie, odată cu venirea Crăciunului. Foarte, foarte emoționați, ei au fost foarte fericiți și încânați că ne-au văzut. Au spus că vor veni și sâmbătă la meci să ne susțină și sper să ne revedem cât mai repede”, spune și Alex Țăruș de la Timișoara Saracens.

La rândul lor, cei mici le-au cântat colinde și le-au recitat poezii tematice oaspeților.

„În centrul nostru avem zilnic 25 de copii care provin din familii defavorizate, care întâmpină dificultăți la școală și care au nevoie de suportul nostru pentru a depăși aceste probleme și pentru a nu abandona școala”, explică Claudia Bencec – coordonator al centrului de zi „Antimis”.

„Este un loc în care noi ne străduim ca ei să nu abandoneze școala. Un loc în care ne străduim ca acest ABC al vieții de zi cu zi să le fie familiar. Să înțeleagă de ce oamenii, de ce cetățenii acestui oraș se comportă cum se comportă. Ajung unii iată campioni și penru asta le mulțumi celor care au venit în mijlocul nostru”, adaugă Cristian Pavel, consilier social arhiepiscopia Timisoarei.

Cei mici se vor întâlni din nou cu rugbiștii timișoreni, sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu” acolo unde îi vor urmări pe „sarazini” în partida cu Fiame Oro Roma, din preliminariile Challenge Cup.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri