Suspectaţi de trafic cu obiecte de patrimoniu. Trei bărbați ar fi încercat să valorifice un vas neolitic și o vioară veche

Data publicării:
icon n18 suspectati export patrimoniu 110914

Actualizare. Suspecţii au ieşit de la audieri în jurul orei 18. Niciunul dintre aceştia nu a fost reţinut, dar nici obiecte de patrimoniu nu au fost recuperate.

Percheziţiile au început dis de dimineaţă, în jurul orei 7:00 şi au durat mai bine de şase ore. Obiectul descinderilor îl reprezinţă un vas din perioada neolotică şi o vioară veche, bunuri estimate la peste un million de euro. În judeţul Timiş, poliţiştii au percheziţionat casa unui bărbat din localitatea Variaş. Suspectul a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, alături de alţi doi bărbaţi din Hunedoara şi Mehedinţi. Din locuinţa sa, din comuna timişeană Variaş, anchetatorii au ridicat un calculator pentru a încerca să dea de urma bunurilor cu ajutorul unor eventuale informaţii stocate. Cei trei sunt cercetaţi pentru spălare de bani, export ilegal de obiecte de patrimoniu şi tăinuire, fapte pentru care riscă până la 12 ani de închisoare.


Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ştefăniţă
Editor Web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri