Sute de biciliști au protestat la Timișoara

Data publicării:
Protest biciclisti

Marșul bicicliștilor a început la ora 18.30. Sutele de oameni au pornit pe lângă bicicletă din fața Catedralei Mitropolitane. În semn de protest ei au claxonat și s-au îndreptat spre Piața Victoriei „înarmați” cu pancarte pe care erau scrise diferite mesaje.

„Trec prin centru cu bicicleta. Pentru că îmi place să merg cu bicicleta și pentru că îmi place centrul orașului”. 

„Că sunt biciclist rău, de aceea. Spune-mi ce înseamnă biciclist rău? Domnul Robu știe ce înseamnă biciclist rău”. 

„Până în acest moment, accesul bicicliștilor este interzis aici, în Piața Victoriei, dar și pe străzile pietonale din stânga și din dreapta Operei din Timișoara” - Angela Npvăcescu, Digi24 Timișoara.

Conflictul între bicicliști și primăria orașului a început luni, pe rețelele de socializare. În timp ce aproape 1.000 de timișoreni au semnat o petiție online pentru anularea restricției, Primarul Nicolae Robu i-a clasat pe bicicliști în „indivizi buni și indivizi răi”. 

„Eu am postat în termeni extrem de respectuoși tot ce am avut de spus. Unii știu, alții se prefac că nu știu și aceștia sunt extrem de activi, extrem de vocali și aplecați înspre scandal. Avem alternativa, strada Piatra Craiului unde am amenajat o pistă de biciclete excelentă. Față de strada Mărășești avem alternativă pe strada paralelă”, Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

„De ce nu rute ocolitoare? Dar de ce ar fi? Adică există și rute ocolitoare, dar de ce să nu treci prin centru dacă poți să mergi în ritm normal”. 

„Care crezi tu că este soluția? Să ne înțelegem bine, toți, să meargă fiecare civilizat”. 

Nu și în cazul nemților. În Germania, spre exemplu, există piste de biciclete chiar și în centrul orașelor. 

„Noi avem piste de biciclete peste tot. Există rute speciale lângă străzile principale din oraș, dar și în afara orașului. Cel mai bine ar fi ca să existe piste de biciclete”.

După un popas de câteva minute în Piața Victoriei, coloana de bicicliști a pornit pe strada pietonală Mărășești și s-a întors în Piața Victoriei pe Alba Iulia. Accesul bicicletelor va fi interzis și pe alte 10 străzi din zona centrală a orașului aflate în prezent în șantier și care urmează să fie pietonale. 


 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri