Sari la conținut

Sute de karatiști, față în față cu idolul lor

Văzut din afară, antrenamentul  pare greu. Cei 300 de karatiști care au participat spun însă că alături de idolul lor, orele petrecute în sala de antrenament nici nu au fost atât de dificile. 

„Mă bucur foarte mult că l-am întâlnit, am învățat deja foarte multe de la el, și mă motivează foarte mult. De cât timp faci karate? De când eram mică, de 7-8 ani”.

„L-am văzut pe internet, i-am văzut toate meciurile, dar să îl vezi în față, să îți explice ție, să fii partenerul lui, e ceva inedit pentru mine”.

„A fost o onoare, pentru că el este multiplu campion și am fost onorată să lucrez cu el, să îl ajut, mi-a plăcut foarte mult”. 

Rafael Aghayev este de 4 ori campion mondial și de 10 ori campion european la karate. A câștigat de asemenea și Jocurile Europene de la Baku din acest an.  În ciuda acestui palmares, sportivul de 30 de ani din Azerbaijan spune că reteța succesului constă doar în simplitate.

„M-am antrenat foarte mult timp și ca să devin un campion. Dacă vrei să ajungi astfel, trebuie să fii un om simplu. Pentru că, dacă nu vei fi simplu, adversarul se va uita la tine și în orice situație te va putea învinge”, spune Rafael Aghayev.

Evenimentul desfășurat în comuna Baru este o premieră în România. Astfel de seminarii tehnice și tactice susținute de campionul mondial Aghayev au mai avut loc până acum doar în alte 3 țări din Europa.

„Ei îl vedeau doar la televizor sau pe internet, puțini sunt cei care l-au văzut live, el este un fel de idol. Est eun fel de Messi, Ronaldo și încă alți 5 fotbaliști la un loc, cam așa este el în sportul nostru”, Radu Polifronie, organizator.

Taxa de participare pentru sportivii care au dorit să fie coordonați de campionul Aghayev a fost de 120 de lei de persoană  pentru toate cele 4 sedințe tactice și tehnice ale seminarului. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș