Sari la conținut

Sute de timișoreni au mărșăluit pentru viață

Reprezentanţi ai societăţii civile, preoți, părinți și copii, au mărșăluit pe străzile capitalei Banatului, cu mesaje pro viață: ”Ar trebui să renunțe la facerea de avorturi și să susțină viața”, ”A ucide un copil este o crimă, cum ai ucide un om mare”, ”Este un genocid, asemănător războiului. Deci, ar fi cumva un război mascat, pe timp de pace”.

Coloana a plecat din parcul Carmen Sylva și s-a oprit în fața Prefecturii Timiș. Manifestanţii au protestat față de lipsa de interes a guvernanților vizavi de adoptarea unei legi care să interzică avortul. În România, în fiecare zi, se fac, în medie, 400 de întreruperi de sarcină.

”Marșul pentru viață este o afirmare a dreptului la viață a copilului născut. În același timp, un semnal de alarmă pentru conducătorii țării noastre că, dacă nu promovează viața, populația României va scădea drastic în următorii ani. Nu o spun eu, ci o spun statisticile demografice”, afirmă părintele Ioan Chișărău, președintele asociației Darul Vieții din Timișoara.

Este al optulea an în care marșul antiavort se organizează în Timișoara, orașul în care, de altfel, a și început mişcarea. În acest an, manifestarea a avut loc şi în alte 38 de orașe din România.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche