Sute de umbrele colorate, montate pe o stradă pietonală din Arad: remediu împotriva caniculei şi monotoniei

Data publicării:
umbrele

În România, prima stradă acoperită cu umbrele a apărut la Timişoara în luna iunie a acestui an unde a rezista aproape o lună. Pentru pietoni o astfel de mare de umbrele suspendate aduce o mulţime de beneficii, mai ales acum când temperaturile depăşesc frecvent 35 de grade în timpul zilei: - Apreciaţi umbra mai mult sau culoarea? ”Ambele. Sunt foarte faine culorile şi... pentru copii”, - Copiii se bucură? ”Da, mai ales ăştia mici care... le place să se uite la culori”, ”Încă aşa ceva n-am văzut, cu toate că am umblat în Europa, dar încă aşa ceva n-am văzut”, - E mai bună umbra sau culoarea? ”Şi una, şi alta!”, ”Am venit acum că nu e aşa aglomeraţie. Că după ce se instalează tot, o fi mai aglomerat şi nu mai apuc”, - Şi ai ce să fotografiezi? ”Deocamdată, umbrelele”.

Prima astfel de instalaţie a fost montată în Europa în 2011 în Portugalia, iar oraşul care a realizat-o, Agueda, îşi invită de atunci şi până astăzi, an de an, turiştii să îi admire străzile acoperite cu umbrele colorate.

Acoperişul de umbrele colorate a fost montat cu ocazia Zilelor Aradului, care încep mâine. ”Am dorit să oferim arădenilor un ambient vesel şi deosebit cu ocazia sărbătorilor oraşului, atmosfera este foarte plăcută, culoare şi chiar şi umbră în aceste zile caniculare”, precizează Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Primăria Arad a plătit pentru întreaga instalaţie aproximativ 9.000 de lei. În deviz au fost incluse cele 400 de umbrele, dar şi sistemele cu care acestea au fost suspendate şi asigurate pentru a nu fi luate de vânt.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri