Talent, pe portativul nevăzut. Vlad Ciotescu a deschis seara muzicală a AccesArt

Data publicării:
portativ prima

Vlad Ciotescu studiază pianul de la vârsta de 5 ani: ”Aveam orgă de jucărie, cu maxim două octave și îmi plăcea cum sună și așa mai departe. Și atunci, pe la vreo 7-8 ani, am zis că vreau un pian. Și mama zicea că nu vrea să îmi ia, că se gândea "Uite, bă... vrea ăsta pian și poate nu se ține de treabă și atunci, i-am luat degeaba pianul".

Chiar dacă este orb, auzul îi este atât de bine dezvoltat încât poate recunoaște orice notă creată de un instrument. Și poate reproduce la rândul lui, la pian, orice compoziţie muzicală, chiar și după prima audiție. Toți cei care îl ascultă sunt uimiți de talentul său: ”A fost foarte impresionant, mai ales că un copil nevăzător poate să cânte așa frumos la pian. Și mi se pare foarte frumos”, ”Foarte frumos. Eu îl cunosc pe Vlad de la 6 ani și chiar este uimitor tot ceea ce face”, ”Foarte frumos, deosebit”, - Ați mai fost la concerte de-ale lui? ”Nu, prima oară”.

Organizatorii AccesArt au vrut neapărat să încadreze reprezentaţia tânărului talentat în programul festivalului. Vlad a deschis seara muzicală a evenimentului, cu acorduri clasice, dar și de jazz. ”Acum am considerat că este suficient de matur și poate urca pe această scenă. Este unul din talentele pe care noi le promovăm și în care o să investim. Eu pariez, peste vreo cinci ani, pe Vlad ca un mare jazzman în România”, afirmă Dana Sarmeș, curatorul AccesArt.

Vlad a participat și la concursuri muzicale, de unde s-a întors cu numeroase premii. Este elev în clasa a VIII-a la Liceul Iris din Timișoara. Pe lângă muzică, este pasionat şi de informatica. Lucrează acum la mai multe aplicații adresate nevăzătorilor.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri