Sari la conținut

Târg pentru o cauză nobilă. La Christmas Charity Fair se vând produse unice, hand-made, obiecte vintage

La Târgul de Caritate de la Timișoara au fost expuse tot felul de produse lucrate manual, ornamente de Crăciun, dar și piese de mobilier. Totul, pentru a aduce un zâmbet unor copii, acum, la final de an. "Sprijinim programe de tineret și știm ce înseamnă ca fiecare copil, de Crăciun să aibă un cadou de la Moșul sau de la comunitate", spune Ozana Botea, comerciantă. Altă opinie: ”Am muncit cu mâna noastră aceste produse hand-made: suporturi de pahare, accesorii de brad, globuri lucrate manual și le oferim acestei cauze bune”.

Pentru că știau care este scopul acestei manifestări, cumpărătorii au fost parcă mai darnici anul acesta: ”Noi am cumpărat un aranjament pentru profesoara noastră de germană”, ”Am cumpărat foarte multe lucruri de la acest târg, coronițe pentru familie, tot soiul de aranjamente care se pun pe masă și mă bucur foarte mult că astfel o parte din bani ajung și la copii”, ”Măcar acum de sărbători să ne gândim și la ei deși ar trebui să afcem asta și în timpul anului, dar din păcate nu prea o facem”.

Inițiativa Târgului de Caritate aparține Asociației Sfera Timișoarei și este o continuare a acțiunii de caritate ”Fapte bune la cutie”, prin care membrii ONG-ului încearcă să strângă cât mai multe fonduri spre un scop nobil.

"Christmas Charity Fair ne ajută să strângem fonduri prin care să putem livra cadourile către copii și să facem în continuare fapte bune. Am încercat să venim cu un târg pe care nu-l găsești oriunde. Să adunăm comercianți inediți și originali", spune Natalia Ronkov, organizator.

Între 20 și 50% din profiturile obținute de comercianți vor fi donate Asociației Sfera Timișoarei și vor însenina sărbătorile de iarnă copiilor din centrele timișene de plasament.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche