Sari la conținut

Teatru îmbrăcat în grafitti. Mai multe ziduri ale Sălii 2 din Timişoara au fost colorate

Iker Muro face graffiti de mai bine de zece ani, iar după ce alături de alţi artişti a colorat cartierul Wynwood din Miami, a colindat cu sprayul în mână New York, Londra şi Barcelona. Acum, vrea să readucă la viaţă clădirea Teatrului Naţional din Timişoara.

”În principiu, am reprezentat o figură clasică sau dramatică, dându-i culoare și elemente vizuale foarte vesele unei clădiri cu valoare mare, dar care se află într-o stare deteriorată”, ne-a spus el.

”M-a inspirat faptul că e un teatru, și uitându-mă la celelalte opere făcute de artiști în spațiul public, am vrut să fie un echilibru ca imagine grafică”, adaugat Txemy, celălalt artist.

De trei zile de muncă a fost nevoie pentru ca picturile futuriste să prindă contur pe zidurile vechi de peste două sute de ani. Arta artiştilor spanioli a atras astăzi primii curioşi:
”Păi ăla din stângă, niște oameni care se îndreaptă spre nemurire. Păi e destul de nonconformist, da”,
”Dacă e o operă de artă, făcut de cineva care se pricepe”,
”E tot o artă, și teatrul e o artă”.

”E un mod de a atrage publicul tânăr și de a tenta publicul tânăr să se apropie de cultură”, - Mai sunt teatre naționale care să aibă un corp de clădire acoperit cu grafitti? ”Din câte știu eu nu, suntem primii”, ne-a declarat Ada Hausvater, managerul Teatrului Naţional Timişoara.

Picturile murale de pe clădirea Teatrului Naţional au fost realizate în cadrul celei de a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Street Art de la Timişoara.

De veghe la... pasajul Michelangelo. Agenții au primit dispoziții să fie cu ochii pe amatorii de graffiti 

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă