Tehnologii de ultimă generaţie, prezentate la Timişoara

Data publicării:
tehnologii prima

Tablele clasice din şcoli rămân o amintire. Reprezentanţii unei multinaţionale în domeniul tehnic ne propun o tablă a viitorului. Practic, ştirea mea a fost concepută pe această tablă, iar imediat veţi vedea o demonstraţie despre cum funcţionează acest dispozitiv.

”Putem folosi degetul sau pen-ul, putem colora, putem face cercuri, putem ataşa cronometru, sunt tot felul de gadget-uri pe care le putem folosi”, ”Este un calculator, un PC all in one. Cine nu e cuminte, poate fi atenţionat şi de modul acesta. Fiind un calculator, are facilităţile de a insera, de a salva, de a importa”.Sistemul are o aplicabilitate la fel de bună şi în domeniul bussiness. Cei care l-au conceput, îl recomandă mai ales pentru prezentări, întrucât permite o interacţiune foarte bună cu publicul: ”Categoric mi se pare un produs foarte inovativ pentru domeniul IT, cred că companiile şi instituţiile ar putea fi interesate, de acest mod de prezentare a produselor sau serviciilor”.

Cei care au fost curioşi să vadă noutăţile în domeniul IT au putut testa şi dispozitive pe care îşi pot uşura considerabil munca, dar pot și rula simultan mai multe aplicaţii.

”Dar partea interesantă este că putem să le punem side by side, una lângă alta. Ele se redimensionează, ca tu să poţi face într-adevăr un multitasking adevărat, cu aplicaţii care rulează în paralel”, ”Interesantă expoziţia în sine, multe premiere, foarte multe device-uri pe care le-am putut testa, foarte multe informaţii pe care le-am primit chiar la stand-uri”.

O altă vedetă a congresului a fost un sistem de ultimă generaţie de camere video, dotate cu recunoaştere termică cu infraroşu şi care scanează sute de puncte din corp şi transmite stimulii pe un ecran, in timp real. Putem, astfel, să fim parte a unui joc doar prin mişcari la o distanţă de câţiva centrimetri de monitor. Sistemul are însă multe alte beneficii.

Dacă nu aveţi timp să mergeţi la o sală de gimnastică, ei bine, instructorul vine la dumneavoastră acasă. Practic, vă propune un set de exerciţii, vă urmăreşte în timp real şi vă dă sfaturi. ”Permite monitorizarea pacienţilor aflaţi în recuperare acasă, folosind tehnologia kinect, pentru a recunoaşte dacă mişcările făcute sunt cele corecte”, afirmă Tudor Galoş, reprezentant Microsoft.

„Avem foarte multe soluţii, aţi văzut, este tehnologia cu touch, care a intrat aât de mult pe partea de tabletă. Avem nişte servere ultra performante, avem, de exemplu, PC-ul într-un stick. Este atâta de mare şi se conectează la monitor şi-l face să funcţioneze”, ne-a declarat Stelian Câmpeanu, organizator.

Peste o mie de specialişti în IT, manageri de companii private şi instituţii publice au fost prezenţi la evenimentul desfăşurat în aceste zile la Timişoara.

reporteri: A. Iriza, M. Hojda
operatori: G. Ştefăniţă, T. Alasu
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri