Timiș: clase mai multe, probleme mai multe. Suplimentarea locurilor la clasa zero ar putea aduce elevii de după-amiază

Data publicării:
clasa pregatitoare-2

Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara a solicitat doar două clase pregătitoare pentru viitorul an școlar, însă va avea șase. Pe locurile disponibile inițial s-au înscris 131 de elevi. Tocmai de aceea Inspectoratul Școlar a decis să suplimenteze numărul de locuri.

În aceste condiții, din toamnă, o parte din elevi ar putea avea cursuri după amiaza, lucru care îi nemulțumește în special pe părinți:

”Nu cred că e benefic pentru copii, pentru că dimineața au cel mai bun randament, după-masa scoade. Cred că, în majoritatea cazurilor, orele de după-masă devin o problemă”,
- Ar avea cine să o însoțească dacă ar avea ore de la 12? ”Nu, nu ar avea și va trebui să o învăț să vină singură”,
”Eu nu aș fi de acord. Poate găsesc o altă variantă. E greu și pentru cei mici să vină de după-amiază, le este foarte greu”.

”Legea permite tuturor să vină de după-amiază. Cu noua lege și cei mici pot veni, și cei de gimnaziu și cei de liceu. Dorința noastră ar fi să se păstreze configurația actuală. Avem identificate câteva spații în școală, dar trebuie să vedem dac se încadrează în parametrii optimi de funcționare”, ne precizează Nicolae Simescu, directorul adjunct al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva" Timișoara.

Practic, Inspectotul Școlar Timiș a ajustat planul de școlarizare în peste zece unități de învățământ din județ. În total a fost aprobată formarea a 22 de clase în plus față de numărul inițial.

Pe lângă Liceul Pedagogic din Timișoara și Liceul ”Grigore Moisil”, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” sau Școala Generală Nr. 30 vor trebui să se descurce cu cel puțin 50 de elevi în plus peste capacitate.

”Am depistat că avem un număr foarte mare de elevi pe anumite unităţi de învăţământ, chiar dacă recenzia s-a făcut pe un număr mult mai mic. Am fost obligaţi prin şedinţa de administraţie să respectăm prevederile metodologiei şi să suplimentăm numărul de clase”, afirmă Aura Danielescu, inspector școlar general, ISJ Timiș.

Până în 3 aprilie se desfășoara a doua are loc a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, iar pe 10 aprilie se vor afisa rezultatele finale.

A început a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare. În Timiş au rămas neocupate aproape 2.000 de locuri 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri