Timiș: medicii refuză distribuirea cardurilor de sănătate, deşi ar putea fi plătiţi

Data publicării:
card 1



Există chiar şi un proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii care propune ca datele pacienţilor să fie colectate de Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, iar medicii de familie să distribuie documentele.

Dosarul electronic, care ar urma să cuprindă istoricul medical al pacientului, cardul de sănătate şi reţeta electronică, ar trebui să fie implementat la începutul lui 2014 după mai bine de 4 ani de tergiversări. Informatizarea sistemului de asigurări cuprinde însă doar reţeta electronică. Cât despre carduri, încă nu este cert cine le va distribui din moment de medicii de familie nu sunt de acord cu această sarcină.

Pentru a-i convinge, noua conducere a CNAS vine cu o soluţie, vehiculată încă de acum 4 ani şi abandonată între timp: recompense financiare pentru cabinetele medicinei de familie.

Cu bani sau fără bani, medicii de familie spun că, şi dacă ar fi obligaţi să distribuie cardurile de sănătate, timpul nu le-ar permite să se ocupe de aceste sarcini birocratice.

Cardul de sănătate ar urma să cuprindă toate informaţiile medicale despre pacient, calitatea de asigurat, reţetele de care a beneficiat, grupa de sânge şi acordul privind donarea de organe.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Alin Lungu, George Ştefăniţă 
Redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri