Sari la conținut

Timișoara: a fost deschisă circulaţia peste pasajul Michelangelo

Asfaltul a fost turnat, marcajele rutiere trasate, au fost plantate flori, iar trotuarele finalizate. Şoferii sunt bucuroşi că circulaţia a fost deschisă, dar sunt circumspecţi în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi termenul final de finalizare a proiectului: „Până acuma ocoleam o jumătate de oră. Până acuma bine, să vedem cum plouă dacă se adună ceva apă“, „E foarte bine că s-a făcut pasajul. Asta şi vorbeam, sper să şi ţină, că i-a grăbit pe oameni puţin şi nu se merită“ „Întârziam foarte mult, acum e foarte avantajos”, – Crezi că va fi gata la timp tot pasajul, în septembrie? ”Nu cred“

Pe lângă lucrările de la suprafaţă, în zonă au înlocuite conductele pentru termoficare, reţelele pluviale, dar au fost introduse în pământ şi cablurile, atât cele pentru alimentarea cu energie electrică, cât şi fibrele optice pentru telecomunicaţii.

„În toată zona din spatele meu au fost săpături la mare adâncime pentru că aici se intersectează toate magistralele de utilităţi ale oraşului. Termenul final este 29 septembrie 2014“, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Potrivit constructorului, în următoarele trei luni muncitorii vor finaliza lucrările la subpasaj pentru ca în toamnă să se poată circula şi dinspre bulevardul Vasile Pârvan spre bulevardul Corneliu Coposu.

„O să lucrăm pe axa est-vest unde suntem în stadiul de săpătură. După săpătură o să turnăm radierul, facem hidroizolaţia, punem asfaltul şi finalizăm toată lucrarea”, spune Marius Scorobete, şeful şantierului. – Cât la sută din proiect e deja gata? ”Cam 70%“.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 50 de milioane de lei. Peste 20 de milioane de lei au fost deja rambursaţi de Uniunea Europeană administraţiei locale pentru lucrările deja făcute.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche