Timișoara, aleasă din 100 de oraşe: aici sunt cei mai buni ingineri!

Data publicării:
software 2



La o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro vrea să ajungă cea mai nouă firmă care şi-a deschis o reprezentanță în Timișoara. În primă fază, cu doar 10 angajați, inginerii vor crea o tehnologie care va fi integrată în 80 la sută din radio-urile și mp3-urile care se vând în lume. Nu au ajuns ușor în Timișoara, dar spun că a meritat.

”Timișoara este singurul loc din lume unde am găsit combinația potrivită de ingineri care dau tot ce este mai bun. Știu să rezolve și problemele care pot apărea. Oamenii de aici sunt cei mai buni din lume”, afirmă Barry Jones, manager general pentru România.

În următoarele luni, biroul va număra 50 de angajați, care se vor alătura altor 1.000 de corporatiști care își câștigă existența din crearea de software

Inginerii vor scrie programe pe care vor vedea funcționând în produse de marcă, pe care în doar 12 luni, le vor putea cumpăra din orice magazin!, declară Anthony Sethill, director executiv.

Divizia de la Timișoara va ajuta și la revoluționarea medicinei. Un produs al firmei face deja furori printre medici, pentru că permite măsurarea semnelor vitale ale pacienților în mod electronic, printr-un plasture lipit de piept. Informațiile ajung automat într-un dispecerat, fără ca asistenele medicale să mai fie puse pe drumuri. ”În România, din păcate, există o lipsă enormă de personal și un asemenea device face automat mai multe manevre, care ar trebui să le facă asistenta”, este opinia lui Mihai Ionac, medic chirurg.

Primul produs al echipei din Timișoara va fi lansat peste doar trei luni, dar va fi vândut în toată lumea, în sute de mii de exemplare. Din motive de securitate, compania a preferat să nu dezvăluie despre ce produs este vorba.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Cristian Axinte
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri