Timișoara, capitala forței. Peste 100 de români s-au întrecut într-un circuit de exerciții de forță

Data publicării:
capitala fortei

Sâmbătă, ora 10 dimineața, în Timișoara. Cei mai sportivi dintre români își făceau deja încălzirea. Îi aștepta un circuit de mai bine de o oră, în care aveau de trecut prin cinci probe de forță și o probă-surpriză:

”Sper să fie interesant și să ajungem cu bine la final”,
”O să fie dificil, dar o să ne încurajăm reciproc”.

20 de minute mai târziu, competiția a continuat la Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Au urmat exerciții realizate în sincron, printre care flotări coreene și urcatul scărilor.

Arbitru: -Săritură acolo!
Concurent: - Trei, patru, cinci.
Arbitru: -Sincron vreau. Sari acolo mai tare, că nu te văd să sari.

Fiecare echipă, însoțită de un arbitru, a alergat spre noua locație: malul Begăi. Acolo, participanții au făcut exerciții asemănătoare vâslitului, de această dată la aparate de forță și s-au încurajat reciproc: ”Hai Costi. Schimbă dacă nu mai poți. Hai, schimbăm”.

”În fiecare echipă sunt patru componenți, iar căpitanul de echipă poartă o fișă, iar aceaa fișă trebuie completată la fiecare post în parte. Dacă ai trecut neregulamentar pe stradă ești punctat cu 15 minute în plus”, ne-a declarat Radu Bojan, arbitru.

În Parcul Botanic din Timișoara, concurenții au alergat cu câte un membru al echipei în spate și au făcut zeci de abdomene în sincron: ”Nouă, zece, bravo. Una, două, trei, patru, cinci”.

A urmat proba surpriză. Fiecare echipă a primit un sac de 100 kg cu nisip, pentru a-l transporta pe străzi.

În campionat s-au înscris peste 100 de persoane din Timișoara, București, Târgoviște și Cluj-Napoca, care au făcut din sport un stil de viață. Efortul a meritat:
”Am venit aseară din București, am ajuns pe la zece, ne-am odihnit cât am putut și de dimineață...strong”,
”Din Târgoviște am venit, pentru mine, particip prima oară la acest concurs. Mi s-a părut super frumos, super interesant și sincer, nu chiar atât de greu”,
”Contează echipa și să fii perseverent, să îți placă și să nu renunți niciodată”.

”Noi am conceput acest campionat în așa fel încât să poată să participe oricine. La fiecare etapă am avut circa 100 de participanți”, precizează Răzvan Irimescu, organizator Ultimate Smartfit Challenge.

Campionatul a ajuns la cea de-a doua etapă și va mai avea alte două până la finalul anului. Câștigătorii au primit medalii și premii în valoare de peste 3000 euro.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri