Timișoara: controale după o toxiinfecţie alimentară. Cinci tineri au ajuns la spital după ce au mâncat la cantină

Data publicării:
azur

Aseară, după ora 22, nouă din cei 26 de elevi care au luat cina la cantina Colegiului Tehnic Azur din Timișoara au început să se simtă rău. Cinci dintre ei au ajuns la spital cu dureri abdominale, iar alti patru au fost tratati in ambulanta chemata de urgență. „Au venit în urgență cinci cazuri, aduse cu Salvarea, cu o simptologie minoră, mai mult colici abdominali, dureri abdominale, și un pacient avea și scaune diareice", precizează Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara.

„La masa de seară au avut cașcaval pane cu cartofi prăjiți”, afirmă Liliana Trifu, directorul Colegiului Tehnic Azur Timișoara. - La ce oră vine mașină ce aduce mâncarea sau cum se procedează ? ”În jurul orei de prânz, 12:30-13. Și seara, în jurul orei 7".

Imediat după incident, conducerea liceului a sesizat Direcția de Sănătate Publică, dar și Inspectoratul Școlar Timiș. Ambele instituții au demarat controale la firma de catering cu care unitatea de învățământ are contract pentru a asigura masa tinerilor cazați în internat.

„Am cerut detalii, informații și am demarat deja o cercetare, o anchetă. Inspectorii au plecat deja pe control. Evident că această cercetare va dura puţin deoarece astăzi e vineri, urmează sâmbătă şi duminică, liceul e închis, la fel şi firma probabil, urmează ca de luni să aprofundăm şi la final vom face un raport", afirmă Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

„Noi am verificat, cel puţin până la acest moment telefonic dacă există şi există, toate avizele cum că hrana care le este data copiilor este conformă și că există mostre aduse în fiecare zi", spune Aura Danielescu, inspector școlar general ISJ Timiș.

Cei aproape 100 de elevi si studenti cazați la internatul Colegiului Tehnic Azur din Timisoara plătesc zilnic 12 lei ca să mânănce prânzul și cina la cantina unității de învățământ. Conducerea liceului a apelat la serviciile unei firme de catering, pentru ca în bucataria cantinei, condițiile precare nu mai permit prepararea mâncării.

Cantina Colegiului Tehnic Azur din Timişoara nu mai este funcţională din luna iunie a acestui an, din cauza hidroizolaţiei defecte. Pereţii sunt infiltrați cu apă, iar la o ploaie mai severă, bucătăria, dar şi sala de mese pot fi inundate.

Nici conducerea Colegiului Tehnic Azur, dar nici autoritățile nu au vrut să facă public numele firmei de catering, până la finalizarea anchetei. Dacă vor fi găsite nereguli, contractul cu societatea care asigura masa tinerilor va fi reziliat. Elevii care au prezentat simptome de toxiinfectie alimentara se simt bine acum și nu au rămas internați în spital.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri