Timișoara: dau la schimb biserici contra școli!

Data publicării:
biserica Timisoara



Administrația locală caută soluții pentru a scăpa de chiria de peste 20.000 de euro pe lună pe care o plătește Episcopiei Romano-Catolice pentru clădirile Colegiului Național Bănățean, ale Liceului „Dositei Obradovici“ și ale Colegiului Tehnic de Vest. Primăria vrea să cedeze Biserica Millenium din vecinătatea Pieței Traian și o alt lăcaș de cult din zona Fântânii Punctelor Cardinale, care țin de municipalitate.

Johann Dirschl, vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara, precizează: „Sigur, această clădire (n.r. - Colegiul Național Bănățean) va fi mai întâi evaluată, să vedem cam ce valoare are şi ce putem primi sau ni se oferă în schimb“.

Conducerea Colegiului Național Bănățean speră să se rezolve cât mai urgent situația acestui spațiu pentru că sunt necesare multe reparații. Sorin Ionescu, directorul Colegiul Național Bănățean, a declarat pentru Digi24 Timișoara: „Investiţiile ar trebui făcute atât la infrastructură, la partea de fundaţie, cât şi la partea de faţade, pe de o parte, iar pe de altă parte, la dezvoltarea unor noi spaţii în care să intre numeroşi elevi care sunt la Colegiul Naţional Bănăţean“.

Reprezentanții Episcopiei se vor mai întâlni cu cei ai autorităților pentru a finaliza negocierea, dar și pentru a trata alte schimburi de clădiri aflate în aceeași situație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri