Sari la conținut

Timișoara: despăgubiri parţiale pentru demolarea unor garaje. Doar 14 proprietari primesc compensaţii

”Toate cele 68 de garaje de pe strada Uranus vor fi demolate. Însă executivul primăriei a decis să despăgubească proprietarii a doar 14 dintre ele. Fiecare va primi câte 2.000 de euro”, ne-a precizat Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Celelalte 54 de persoane care au garaje pe această stradă sunt extrem de nemulţumite de decizia autorităţilor. Mai ales că plătesc impozit de 450 de lei pe an. Proprietarii spun că nimeni nu le-a explicat de ce nu vor fi despăgubiţi:

”O să dăm în judecată, să vedem. De exemplu, la unul la care despăgubeşte cum ia? Un perete îl ia unul nu ia? Cum face? Nu v-a explicat nimeni? Nu”,
”Am fost să continui concesionare şi nu se ia. Nici impozitul nu se ia. Şi plătesc de vreo 20 de ani şi impozit şi toate taxele şi nu cad în despăgubire”,
”Unora le dă cei 2000 de euro, altora am înţeles că nu le dă. Pe ce criterii s-a făcut departajarea asta... eu personal nu ştiu”.

Selecţia nu o face primăria, spun autorităţile locale. Primesc despăgubiri doar cei care au în contractele de concesiune o clauză care prevede plata acestor sume compensatorii.

”Trebuia să fie atenţi atunci când au semnat contractul, noi nu putem, nu că nu vrem, dar nu putem, nu avem nicio bază legală să dăm despăgubire unor proprietari de garaje care nu au o clauză de despăgubire în contract. Contractele au fost semnate cu ani în urmă”, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În locul garajelor se va construi o parcare, un trotuar şi o pistă de biciclete. Edilul şef nu a ştiut să precizeze nici ce valoare are investiţia şi nici câte locuri de parcare vor fi amenajate. Costul demolării va fi suportat din bani publici. În total, în oraş, sunt 3.000 de astfel de construcţii. Toate vor fi puse la pământ pentru a crea noi locuri de staţionare şi spaţii verzi, anunţă autorităţile.

Garajele din Complexul Studenţesc, verificate de Primăria Timişoara 

Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche