Timișoara: donare de sânge corporatist. Un punct mobil de recoltare, amplasat într-un centru de afaceri

Data publicării:
donare

Donarea de sânge a început încă de la prima oră, însă cozile s-au format doar după ce corporatiştii au terminat şedinţa de dimineaţă. Printre angajaţii care s-au pus la rând s-a aflat şi Andrei Davidoi, un tânăr de 30 de ani: ”Orice ajutor pe care poţi să îl dai cuiva este binevenit şi nu te costă absolut nimic”, - Cum te simţi acum? ”Mă gândesc că poate am ajutat pe cineva”.

Iar centrul de recoltare amplasat în sala de conferinţe a adunat imediat şi alţi angajaţi sau oameni de afaceri care s-au bucurat că pot să facă o faptă bună chiar la locul de muncă: ”Se câştigă timp, poţi să vii, donezi şi te duci înapoi la birou şi îţi vezi de treaba pe care o ai”, ”Faptul că e aici, aproape de locul de muncă, facilitează, oamenii de obicei sunt comozi să se deplaseze, asta cred că e o idee binevenită”, ”E bine că pot să pun umărul la salvarea unei vieţi, pentru cei care chiar au nevoie”, ”Astăzi este ziua mea, împlinesc 22 de ani şi am decis să fac un bine, să donez sânge”.

Punctul de recoltare a fost amplasat în cel mai mare centru de afaceri unde lucrează peste 3.000 de oameni. ”Vorbim de o comunitate de donatori suficient de mare care pot să fie impulsionaţi chiar de luna decembrie, în care toţi suntem mai buni. Criza de sânge la nivel local a fost un semnal de alarmă suficient de puternic pentru a ne încuraja pe toţi să venim şi să donăm sânge”, ne-a declarat Georgia Bacinschi, organizatoarea campaniei.

Cu ocazia acestei campanii, medicii au făcut încă o dată apel către toţi posibilii donatori, pentru a-i încuraja să se alăture acţiunii. ”Tot timpul este nevoie de sânge, sângele înseamnă viaţă şi orice activitate mediclă, în orice domeniu medical are nevoie de sânge. Aceste donări de sânge contribuie la salvarea multor vieţi”, ne spune Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzii din Timișoara.

Donatorii trebuie să aibă între 18 şi 62 de ani, minimum 50 de kilograme femeile, respectiv 65 de kilograme bărbaţii. Gestul poate fi recompensat cu șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite si o zi liberă de la serviciu.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri