Sari la conținut
News Alert

Timișoara ideilor internaționale. Primarul vrea tei împletiţi, ca în Belgia

Chiar în această vară, dacă planurile primarului vor fi puse în practică, aici, pe malul Begăi, pe lângă arborii autohtoni cu care ne-am obişnuit deja, vom vedea şi tei împletiţi ca în Belgia. ”Întotdeauna este necesar să facem oraşul şi mai frumos. Întotdeauna nou ne punem şi întrebarea cât ne costă acel mai frumos. Deocamdată este o idee importată, o dăm în lucru la Horticultura, acolo se va analiza ce costuri presupune asta, nu prea presupune costuri”, susține Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Iar ideile primarului Nicolae Robu, de înfrumusețare a orașului, nu se opresc la teii împletiți. El nu renunţă nici la grădinile suspendate, asemeni celor pe care le-a văzut în Dubai. Primarul consideră că în Parcul Botanic s-ar preta construirea de grădini suspendate. Astfel, pe acest perimetru ar urma să fie plantate flori exotice şi nu oricum, ci pe verticală.

Timişorenii spun că își doresc un oraș mai frumos, dar îi amintesc primarului că sunt şi alte domenii unde ar trebui făcute investiții: ”Alte lipsuri sunt, ca peste tot. Nu prea mari, dar sunt. Însă trebuie îndreptate toate să fie corecte şi să fie frumos pentru că este un oraş european”, ”În primul rând ar trebui alocate fonduri pentru locuri mai importante”, ”Zonele deja începute să fie finisate. Pieţele, Unirii, Libertăţii, strada Pârvan am văzut că acum stagnează”, ”Spitale, spre sănătate, învăţământ, infrastructură. Cu siguranţă şi oraşul, şi străzile fac parte şi ambianţa din jur”.

Tot la capitolul planuri măreţe putem include şi achiziţia de șapte vaporetto ca în Veneţia, care vor asigura transportul în comun pe Bega. Pentru acest proiect s-au alocat deja 4,5 milioane de lei şi s-a organizat şi o licitaţie, dar niciun investitor nu a participat.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche