Timișoara: marş, pe ploaie, împotriva proiectului Roşia Montană

Data publicării:
rosia montana prima-1



Ca de fiecare dată, protestatarii s-au adunat în Piaţa Victoriei din Timişoara. ”Protestăm până se va interzice mineritul cu cianuri şi până se va interzice acest proiect. Chiar şi pe ploaie, ieșim la protest, pe zăpadă, pe orice”, au explicat protestatarii. De acolo, au plecat într-un marş către Complexul Studenţesc. Pentru câteva momente s-au oprit în faţa Catedralei Mitropolitane.

rosia montana 0
rosia montana 0

Echipa Digi24 Timișoara a discutat cu cei prezenți la marș: ”Suntem, în continuare, în stradă. Revendicările noastre nu s-au rezolvat, ba din contră, politicienii ne ignoră. Continuăm să ieşim în stradă cât va fi nevoie”, ”Nu s-a soluţionat încă problema. Ei cred că dacă vine frigul nu mai ieşim”, ”E vorba despre legea care îi dă dreptul unei corporaţii să facă exproprieri cum vrea, în al doilea rând cianura”.

Pe durata marşului nu au avut loc incidente, iar oamenii spun că vor continua să protesteze. La Timişoara, aceştia au obţinut autorizaţie pentru a protesta, până la finalul anului,  în Piaţa Unirii, unde de mai multe săptămâni, unii dintre protestatari şi-au instalat corturi.

CITEȘTE ȘI: Roşia Montană a scos oamenii, și duminica aceasta, la protest pe străzile Timișoarei 

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri