Timișoara: neglijenţa autorităţilor, pericol pentru trecători. Povestea unui copac care putea provoca o tragedie

Data publicării:
copac A



”Uitați, nu mai avea nicio rădăcină! Rădăcina lui e ca la morcov, în ce se mai ținea?”,”Foarte mare pericol, treceau oameni, se jucau copii, aici parcau mașini. Dacă cădea și murea cineva, cine era vinovat?” - asta se întreabă îngroziți oamenii care stau în zona parcului Clăbucet din Calea Șagului și care au văzut, în timp, cum salcia se usucă. Și opiniile culese de echipa Digi24 Timișoara continuă în acelasși sens: ”A mai fost rupt, vedeți că se vede, că e putred, a mai fost și tăiat”, ”Și eu am copii și nepoți, și tot timpul am strigat la copii să plece de aici”.

 

Locatarii au sunat la Primăria Timișoara pentru ca cineva să meargă să îndepărteze pericolul. După două săptămâni de la sesizare, autorităţile le-au răspuns printr-o scrisoare să facă un tabel cu toți locatarii care sunt de acord ca pomul să fie tăiat.

”Astă vară erau copii aici și au făcut un cort și le-am spus să nu mai stea că e pericol acolo. Și am zis să sun la Primarie, să fac o sesizare, nicidecum adresă să îmi trimită ei răspuns în scris... să fac eu tabele”, afirmă un locatar, Ioan Gligor.

Natura nu a mai aşteptat intervenţia autorităţilor. Vântul puternic a doborât copacul în stradă. Oamenii spun că doar norocul a făcut ca nimeni să nu treacă prin zonă la căderea salciei, care cântărește câteva sute de kilograme.

reporter: Sorina Covlea
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri