Sari la conținut

Timișoara: o stradă se opreşte într-o casă

Strada Bârzava este printre cele mai lungi din Timişoara. După ce am pătruns de pe bulevardul principal pe strada Bârzava, nu reuşim să mergem mai mult de 100 de metri, întrucât drumul nostru se termină brusc... în curtea unei case. Aşadar, trebuie să facem cale întoarsă şi să căutăm o rută alternativă. Abia acum am reuşit să pătrundem din nou, în continuarea străzii Bârzava. Asta, după ce am ocolit câteva minute pe câteva străzi alăturate.

Cei care locuiesc în zonă spun că situația e aceeaşi de ani buni. Deși o consideră ridicolă, tot ei sunt cei care îi redirecționează pe cei care ajung acolo: ”Mergeţi pe Poneasca, faceţi stânga, şi iar stânga, şi trebuie să ocoliţi”, - Casa? ”Da!”, ”Chiar era discuţie aici între vecini, dar a zis ca are aprobare de la Primărie”, ”Îi încurcă pe mulţi cetăţeni”, - Şi strada se continuă, după casă? ”Da, sigur, se continuă. Aici e înfundată, acolo înfundată. Nu se poate circula”.

Proprietarul casei este cel care deține și bucata de pământ pe care ar fi trebuit sa se continue strada: ”Aia e lăsat între proprietari ca să poata circula, să nu ocolească”, - Și soferii? - ”Ocolesc. Asa ocolim si noi, de ani si ani de zile. Toți vecinii care suntem aici”.

Autoritățile locale dau vina pe fosta conducere a oraşului şi, momentan, nu au nicio soluţie.

”Dintotdeauna, practic, pe traseul acestei străzi a existat o casă. Ar fi nevoie de demolare pentru realizarea străzii, proprietarul nu a intrat în astfel de negocieri, singura soluţie care s-ar putea aplica ar fi aceea de expropriere”, ne-a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Şi această soluție este, însă, departe de a fi pusă în practică, pentru că artera nu este una intens circulată.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche