Timișoara revine după cinci ani în Liga I de futsal. Clubul Informatica a fost reactivat în această vară

Data publicării:
futsal

Gruparea finanțată de Gabriel Lungu s-a clădit pe structura echipei de minifotbal AS WMT Giroc, campioana din acest an a Timișului, de la care a și preluat o serie de jucători care au activat în trecut și la futsal. Reactivarea clubului Informatica a adus în orașul de pe Bega și patru dintre cei mai importanți jucători ai naționalei României, dar și câțiva stranieri de valoare, alături de care se încearcă obținerea unui trofeu încă din primul sezon de activitate.

„Întotdeauna am spus că vreau o clasare în primele trei locuri și la asta trebuie să ne așteptăm. La un joc bun, la un spectacol pe care vrem să îl facem și să aducem cât mai mulți suporteri la sală", spune Gabriel Lungu, finanțator Informatica Timișoara.

„Suporterilor le promitem că îi așteaptă meciuri palpitante. Avem o echipă bună, care mai trebuie doar închegată, ne luptăm la unul dintre trofee. Am pregătit pentru ei și carduri care te ajută să ai un loc sigur la toate meciurile, inclusiv ale naționalei. Sunt sume cuprinse între 100 și 450 de lei", precizează Levente Borșoș, director marketing la Informatica Timișoara.

Noua echipă de futsal a și disputat deja trei partide de verificare în această vară. Ultima, la finele săptămânii trecute, în compania celor de la Muncitorul Reșița, pe parchetul Sălii „Constantin Jude". Gazdele s-au impus cu 5-2, grație unei „triple" semnate de sârbul Slobodan Janjic și a unei „duble" a brazilianului Thiago Alcantara.

„Un amical foarte binevenit, care ne dă speranțe că începem să legăm niște relații de joc. Am început să fim o echipă, am început împreună să tragem toți pentru un punct comun", ne-a declarat Robert Lupu, antrenor-jucător.

„Eu sper ca anul acesta să fim în primele trei sau cel puțin să jucăm o finală. Este greu, dar aceasta e ambiția noastră, de asta am venit aici. E o provocare nouă pentru mine", afirmă Ioan Al-Ioani, de la Informatica Timișoara.

Informatica Timișoara are în plan disputarea unei partide de prezentare a lotului, în următoarele săptămâni, în compania unei formații de peste hotare. Campionatul Ligii I de futsal este programat să înceapă pe 30 august.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri