Timișoara Saracens, la un pas de primăvara europeană

Data publicării:
saracens roma


„Obiectivul nostru pentru acest meci este unul singur: victoria. Prin succesul de sâmbătă, pe care sunt sigur că îl vom obține, matematic vom fi calificați în primăvara europeană, indiferent de rezultatul cu Heidelberg din ianuarie”, spune Dușan Filipaș, vicepreședinte Timișoara Saracens.

„Mai avem nevoie de încă o evoluție bună și, bineînțeles, de un rezultat pozitiv, pentru a încheia cu brio, așa cum am spus, un an excelent pentru noi. Va fi însă un meci dificil. Ei sunt primii în grupa lor preliminară, nu o să putem să îi surprindem așa cum am făcut cu Rovigo săptămâna trecută. Sunt sigur că vor fi pregătiți pentru un meci de luptă”, precizează și Grainger Heikell, antrenor Timișoara Saracens.

Căpitan în partida cu formația capitolină va fi Vasile Rus, care îndeplinește acest rol după accidentarea lui Stelian Burcea din meciul cu Rovigo. Cel din urmă, alături de Conache și Popîrlan sunt, de altfel, singurii absenți din rândul bănățenilor.

„Ca să mergem cât mai relaxați și mai liniștiți în vacanță, fără să depindem de celelalte rezultate și de cel din ultima etapă din Germania, trebuie să dăm dovadă că nu a fost o întâmplare meciul foarte bun făcut sâmbăta trecută împotriva celor de la Rovigo”, povestește și Vasile Rus - căpitanul de sâmbătă al timișorenilor.

Rugbiștii timișoreni și-au studiat adversarul după duelul acestora cu Rovigo, din întrecerea internă din Italia și știu la ce să se aștepte.

„Sunt un pic mai agresivi la sol, mă refer, în special, în spontană. De asta sperăm să nu ne surprindă cu nimic și să câștigăm noi meciul pentru că asta ne dorim cel mai mult și e păcat să stricăm această serie foarte frumoasă”, adaugă Rus.

Dincolo de posibilitatea rezolvării calificării în play-off, timișorenii pot pune capăt unui sezon plin în care au pierdut doar un singur meci în toate competițiile, cu Steaua, în sezonul regulat al Superligii. Timișoara Saracens – Fiame Oro Rugby Roma este sâmbătă, de la ora 12:30, în exclusivitate pe Digisport 1.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri