Sari la conținut

Timișoara: spitale la mila pacienţilor. Au fost donați bani pentru modernizarea unităților sanitare

Unul dintre saloanele Maternităţii Bega din Timişoara trece în această perioadă prin transformări importante, după ce soţia lui Armand Domuţa a stat în el, pentru a fi tratată. Modernizarea este posibilă în urma unei donaţii de 5.000 de euro făcute de omul de afaceri.

Daniela a născut în urmă cu trei zile, iar norocul ei a fost că a prins loc într-un salon modernizat de o companie din Timişoara. Se simte acum la fel ca într-o clinică privată.

Reprezentanţii clinicii încearcă acum să facă rost de bani pentru finalizarea întregului palier în care funcţionează secţia de obstetrică.

Peste 50.000 de mii de euro a primit maternitatea de la foşti pacienţi. Reprezentanţii clinicii spun că au fost nevoiţi să se descurce singuri, deoarece bani de la autorităţi n-au văzut de ani de zile.

Maternitatea Bega din Timişoara funcţionează într-o clădire veche de aproape 130 de ani. Ultimele renovări au fost făcute în 1996. Condiţiile din saloanele încă nereabilitate, sunt greu de suportat pentru paciente.

Şi la Spitalul Judeţean a fost renovat un întreg bloc operator cu peste 20.000 de euro. Acum, reprezentanţii unităţii speră să obţină fonduri pentru reabilitarea unei alte săli chirurgicale, pentru a putea relua transplantul de rinichi.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche