Sari la conținut

Timișoara: trafic blocat și mașini sub apă, după o ploaie torențială

Pasajul aflat în apropierea Gării de Nord din Timișoara a fost unul dintre cele care s-au umplut de apă, iar mașinile au format cozi. Probleme au fost ;i la pasajul de pe strada Brediceanu. Cea mai gravă situație a fost, însă, la pasajul Popa Șapcă. Două echipaje de polițiști au fost trimise pentru a dirija coloana formată din sute de vehicule. Unii au apăsat pedala de accelerație, însă au rămas blocați în mijlocul apei.

”Am trecut, m-am dus cu barca să mă car pe pârâu”, - Păi nu ați văzut că nu se poate? ”Dar ce? A fost cineva aici să vedem că nu se poate? Nu a fost nimeni, niciun polițai, nimic. Și ce s-a întâmplat la mașină? Nu mai pornește”, spunea un șofer.

”În spatele meu apa are o adâncime de un metru și jumătate. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față, astfel că pasajul de lângă Penitenciarul Timișoara a fost complet inundat”, precizează Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Șoferii s-au arătat nemulțumiți de blocajele care i-au făcut să piardă mult timp la volan:

”E groaznic. Se circulă groaznic. Toate pasajele sunt blocate”,
”Suficient de mult”, - Cam cât? ”Vin de aici de la mall. 15 minute, deci de aproape”,
”Din cauza viaductelor că-s pline de apă”, - Pe unde ați circulat? ”Păi din Freidorf am venit aici în Lipovei”, - Și cât ați făcut? ”Cred că o oră și ceva”.

Singurul pasaj la care nu au fost probleme a fost Michelangelo, inaugurat acum trei luni. Potrivit societății de apă, inundațiile la celelalte pasaje au fost cauzate de volumul enorm de apă acumulat într-un timp foarte scurt.

”Din informațiile primite de la Aquatim, debitul de la stația de epurare a apei a fost de 25 de mii de litri pe minut, față de 1.800 de litri pe minut, debitul normal”, precizează cpt. Ciprian Gostilă de la ISU Timiș.

După ore întregi de așteptări, echipajele de intervenție au remediat situaţia, iar traficul a fost reluat.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: George Ștefăniță, Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche