Timișoreni sătui de trepidații și zgomot. Primăria are soluția: taxe uriașe pentru camionagii

Data publicării:
camioane A

Sătul de zgomotul pe care îl fac maşinile mari, în fiecare zi, când trec prin faţa casei sale, un bărbat de pe strada Ion Ionescu de la Brad, din Timişoara, a încercat să îşi facă dreptate singur. A smuls calmatoarele de viteză de pe stradă.


La fel de nemulţumite sunt şi multe alte persoane din zonă: ”Uite cum începe să se ducă tot. Într-o lună, mie îmi pică tot. Păi să vedeţi noaptea, cu 150 pe oră circulă astea, zboară”, ”Se mişcă blocul, uite aşa. Şi candelabrul, când trece tirul”, ”Noi stăm chiar aproape, la şosea, şi seara, şi tot timpul când trec maşinile mari, se simte”.

De suferit au şi ambulanţele care trebuie să ajungă la Spitalul Judeţean din Timişoara. Din cauza denivelărilor din asfalt, provocate de maşinile mari, acestea trebuie să reducă viteza.

 

Taxele de la 600 până la 12.000 de lei pe zi, pe care vor fi nevoiţi să le plătească, în funcţie de gabarit, îi sperie pe şoferii autovehiculelor de mare tonaj. Oamenii spun că banii percepuţi sunt nejustificaţi: ”Au făcut depozite, în afara oraşului, să treacă tirurile? Nu au făcut. Întâi să facă depozite şi apoi ne vom conforma cerinţelor lor”, ”Foarte grav, normal că este aberant”, - O să vă permiteţi să plătiţi? ”Nu avem de unde, o să ieşim în stradă”.

 

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei spun că au motive întemeiate să introducă aceste taxe. Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, a fost ferm: ”Nu trebuie să mai intre prin oraş, să mănânce sau să bea o bere, şi să umble cu hardughiile acelea mari prin Timişoara”. Şoferii care nu se supun regulilor vor plăti o amendă de 2500 de lei.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri