Timişorenii, campioni la plata taxelor și impozitelor

Data publicării:
impozite 1

La ora 8,30, angajații Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara erau deja la serviciu, însă la ghișee erau puțini contribuabili. Asta pentru că, încă din vară, timișorenii au primit titulatura de buni platnici, la buget existând încasări record.



Adrian Bodo, directorul executiv al Direcției Fiscale a Primăriei Municipiului Timișoara, ne precizează care e procentul colectărilor: ”89%, la persoanele fizice, din impozitele si taxele datorate. Prin urmare, în septembrie, sunt puțini care trebuie să vină la casierii, dar asta nu înseamnă ca dacă nu sunt oameni la ghișee nu avem încasări”.

Taxele şi impozitele timişorenilor însumează aproape 100 de milioane de euro.

 

Ce spun contribuabilii abordați de echipa Digi24 Timișoara? ”Anul trecut chiar am platit mai mult, chiar i-am zis la doamna de la casierie”, Eu plătesc totdeauna în prima luna a semestrului. De ce? Ca să mă scap de datoria față de stat”, ”Am și reducerea de 10 la sută”. - Cât de mult contează reducerea? ”Contează, pentru că sunt pensionară”.

În timp ce mare parte din persoanele fizice au taxele platite la zi, nu la fel de buni platnici sunt si administratorii firmelor din Timișoara. Există societăți comerciale care au datorii la bugetul de stat chiar și de 15 milioane de lei, adică aproape 4 milioane de euro. În replică, oficialii Direcţiei Fiscale spun că ”urmează să emitem somațiile și să încasăm aceste sume, dacă nu se poate voluntar, atunci prin executare silită”, ne spune Adrian Bodo.

În cazul în care impozitele nu vor fi plătite în 10 zile de la emiterea somațiilor, datornicii riscă să fie trimiși în judecată.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri