Sari la conținut

Timișorenii nu se înghesuie să adopte câini, dar nici nu sunt de acord cu eutanasierea

Aproximativ douăzeci de câini şi pisici de diverse talii şi vârste, toţi deparazitaţi, vaccinaţi, sterilizaţi, microcipaţi şi cu carnete de sănătate, au fost oferiţi gratuit spre adopţie, dar numai doi au fost luaţi acasă de timişoreni.

Cu toate acestea, ei sunt foarte înverşunaţi când vine vorba despre Legea eutanasierii: „Eu m-am gândit că mai bine îi castra pe toţi şi ar avea grijă de ei decât să ia o măsură atât de drastică, asta e părerea mea. Nu sunt de acord nici cu eutanasierea, dar nici cu faptul că ei sunt un pericol“, „Nu suntem barbari să ne omorâm câinii, să-i eutanasiem. Trebuie luaţi toţi câinii acasă şi fiecare să facă ceva ca să-i ţină în viaţă, nu poţi să-i omorî“.

16

 
Organizatorii susţin că foarte puţini oameni se mobilizează când vine vorba de a adopta un câine. Adriana Tudor, preşedintele Organizaţiei Ecovet Timişoara, pune degetul pe rană:Oamenii... îi vezi pe mediile sociale, îi auzi vociferând în tot felul de spaţii, publice sau mai puţin publice, însă efectiv, practic, foarte puţini se mobilizează să adopte într-adevăr un căţel.

Potrivit administraţiei locale, pe străzile Timişoarei sunt aproximativ 3000 de câini fără stăpân. Dintre aceştia, aproape 1.800 de patrupede sunt crotaliate şi sterilizate. Numărul câinilor vagabonzi este foarte mare în special la periferia oraşului.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche